login / registreren
Wachtwoord vergeten? Klik hier om het te herstellen.

Tips & Tricks

Beste Leden,

Op deze pagina willen we jullie tips geven. Tips voor talenten, maar ook zeker tips voor opdrachtgvers en crew. Wat wel- en wat zeker niet te doen? Waar moet je op letten als je net gaat beginnen? Hoe kom je aan goede foto's? Hoe vaak en hoe lang mogen kinderen eigenlijk op een set staan? Op deze pagina proberen we zo veel mogelijk vragen te beantwoorden.

De eerste stap is uitraard om in te schijven bij ons geweldige platform en je eigen persoonlijke pagina als visite kaartje te gebruiken als je reageert op opdrachten. Mocht je toch nog vragen hebben die hier niet beantwoord worden dan kun je die kwijt op het prikbord. Heb je tips die hier niet vermeld staan, mail die dan naar ons. Goede tips zullen we zeker toe voegen. 

infoHoe veel mag uw kind bijverdienen?

Er zijn wettelijke regels omtrent het bijverdienen van kinderen, deze zijn te vinden via de volgende link: https://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/levensloop/hoeveel_bijverdienen

infoHoe vaak mogen kinderen vanaf 13 jaar werken?

De regels kunt u hier vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk/vraag-en-antwoord/mogen-kinderen-vanaf-13-jaar-meewerken-aan-uitvoeringen

trickStart een youtube kanaal!

Voor je portfolio is het belangrijk dat je zo veel mogelijk materiaal kunt laten zien aan eventuele opdrachtgevers. Daarom is het raadzaam om een eigen youtube kanaal te starten en daarop alle filmpjes te zetten. Immers als je een link plaatst naar de pagina van de opdrachtgever en de opdrachtgever haalt het filmpje weg, dan heb je niets meer om te laten zien. Daarom is het handig om de filmpjes zelf te downloaden en op te slaan en dan op je eigen youtube kanaal te zetten. Zo weet je zeker dat je werk niet verloren gaat. Handige tools om te downloaden zijn:

Youtube filmpjes downloaden: http://www.downloadyoutubefilmpjes.nl

TV uitzendingen downloaden:  http://www.helpdeskweb.nl/gemistdownloader

tipVerloningsbureau

Soms wordt er gevraagd om via een verloningsbureau te werken. Dit gebeurt vaak bij de grotere acteeropdrachten. Je krijgt je opdracht dan niet betaald via het Casting- of modellenbureau maar via een derde partij. Bekende verloning burau's zijn:

Raakvlak: https://www.raakvlak.nl/nl/pages/mainpage.php

Tentoo: https://www.tentoo.nl